Tato lahůdka ze zapečeného mletého hovězího masa se sýrem je keto a nízkosacharidová. Navíc ji máte připravenou za pouhých 30 minut!
Ingredience
- olivový olej ve spreji
- 900 g extra libového mletého hovězího masa
- 1 lžička jemné mořské soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- ¼ lžičky kajenského pepře
- 110 g krémového sýra
- 1 šálek nastrouhaného čedaru
- 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
- Lehce postříkejte 2 litrovou zapékací misku olivovým olejem a dejte ji stranou.
- Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na středně vysokém plameni.
- Lehce ji postříkejte olivovým olejem.
- Přidejte mleté hovězí maso na pánev.
- Maso restujte asi 5 minut, míchejte a vařečkou oddělte na malé kousky.
- Maso sceďte a vraťte na pánev.
- Snižte teplotu na střední.
- Sůl, pepř, sušený česnek, sušenou cibuli a kajenský pepř vmíchejte do hovězího masa, poté pomalu a trpělivě vmíchejte krémový sýr, dokud se zcela nerozpustí a nezapracuje.
- Vypněte sporák a do hovězí směsi vmíchejte ½ šálku nastrouhaného čedaru.
- Přeneste směs do připravené 2 litrové zapékací misky.
- Vršek posypte zbývající ½ šálku čedaru.
- Pečte, dokud se sýr nerozpustí, asi 10 minut.
- Ozdobte petrželkou a podávejte.