Italské tiramisu je nepečený dezert s chutí espressa. Tento recept z italské kuchyně je autentický, rychlý a snadný. Navíc na jeho přípravu potřebujete pouhých 6 ingrediencí!
Ingredience
- 3 velké žloutky, studené
- 1 šálek moučkového cukru, prosátého
- 2 a ¼ šálku mascarpone, studeného
- 27-36 italských cukrářských piškotů
- ½ šálku vychlazeného uvařeného espressa nebo silné kávy
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
Postup
- Ve velké míse pomocí elektrického šlehače šlehejte žloutky a moučkový cukr na středně vysokou rychlost, dokud nebudou krémové a cukr se úplně rozpustí, 2 až 3 minuty.
- Přidejte mascarpone a mixujte na střední rychlost, dokud nebude směs hladká a krémová, asi 1 minutu.
- Rychle ponořte obě strany piškotů do kávy, 1 až 2 sekundy z každé strany, a položte 9 až 12 piškotů na dno 23 x 18 x 8 cm nebo 20 x 20 x 8 cm zapékací mísy.
- Potřebné množství cukrářských piškotů bude záviset na jejich velikosti a také na velikosti zapékací misky.
- Potřebné množství kávy závisí na tom, na jak dlouho piškoty ponoříte a jak moc nasáknou.
- Nedoporučujeme piškoty namáčet příliš dlouho, jinak bude tiramisu velmi vodnaté.
- Asi jednu třetinu krému z mascarpone rozetřete na piškoty.
- Opakujte ještě dvakrát, aby se tiramisu sestavilo takto zdola nahoru: piškoty + krém, piškoty + krém, piškoty + krém.
- Zapékací mísu pevně zabalte do igelitové fólie, aby se dovnitř tiramisu nedostal vzduch ani pachy z lednice.
- Dejte do chladničky přes noc asi na 8-12 hodin.
- Před podáváním vrch lehce poprašte kakaem.
- Uchovávejte v lednici až 3 dny.