Domácí italské gnocchi s omáčkou

Domácí italské gnocchi s omáčkou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Připravte si domácí italské gnocchi sami a pěkně od nuly. Jsou krásně nadýchané a v kombinaci s rajčatovou omáčkou a parmezánem je to neuvěřitelná lahůdka!

Ingredience

Na gnocchi:

  • 4 staré střední brambory (asi 500 g)
  • 1/2 hrnku semolinové mouky
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 lžička soli + 1 polévková lžíce na vaření noků

Na omáčku z cherry rajčat:

  • 3 šálky cherry rajčat
  • 3 listy bazalky, nakrájené
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic nastrouhaného parmezánu

Postup

  1. Brambory vařte 20 minut.
  2. Propíchněte je nožem, abyste zkontrolovali, zda jsou hotové, a slijte je.
  3. Ihned oloupejte a ještě teplé brambory rozmačkejte.
  4. Odstavte a nechte ZCELA vychladnout.
  5. Za stálého míchání orestujte na olivovém oleji 2 stroužky česneku.
  6. Vyjměte česnek z pánve.
  7. Přidejte nakrájená cherry rajčata.
  8. Přidejte lístky bazalky a sůl.
  9. Nechte přikryté dusit, občas obraťte.
  10. Jakmile brambory vychladnou, smíchejte je s moukou a solí.
  11. Těsto ručně vymíchejte do hladka.
  12. Vezměte malé množství těsta, které vám naplní dlaň.
  13. Srolujte a vytvořte dlouhý tlustý provázek.
  14. Nakrájejte do tvaru noků.
  15. Opakujte, dokud se ze všeho těsta nevytvarují noky.
  16. K odsazení objemných noků můžete použít prkénko na noky nebo zadní část vidličky.
  17. Noky mírně zatlačte vidličkou dolů.
  18. Noky dejte na pomoučený tác.
  19. Uchovávejte je odděleně, jinak se k sobě slepí.
  20. Zaprašte ještě moukou.
  21. Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou, stejně jako při vaření těstovin.
  22. Do vroucí vody vhoďte několik noků, ne příliš mnoho (jen tolik, aby se zakrylo dno hrnce).
  23. Jakmile začnou noky plavat, vyjměte je děrovanou lžící, vložte je přímo do pánve s omáčkou, kde máte omáčku na noky a jemně vmíchejte.
  24. Jakmile máte všechny noky v omáčce, přidejte další várku noků a takto pokračujte, dokud nebudou všechny uvařené.
  25. Gnocchi podávejte ještě teplé s velkým množstvím parmazánu.
Noky s rajčatovou omáčkou a parmezánem servírované na talíři.
www.yourguardianchef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.