Krémový dresink z medu, hořčice a řeckého jogurtu nabízí luxusnější texturu než jakýkoli obdobný dresink, který znáte. Věříme, že si ho zamilujete stejně jako my!
Ingredience
- ½ hrnku obyčejného řeckého jogurtu (jakékoli % tuku)
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- ¼ šálku dijonské hořčice
- 3 až 4 lžíce medu, podle chuti
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce jablečného octa nebo více citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, lisovaný
- ½ lžičky jemné mořské soli
- mletý černý pepř dle chuti
Postup
- V odměrce nebo misce smíchejte všechny uvedené ingredience.
- Šlehejte, dokud se vše nesmíchá.
- Ochutnejte a případně dochuťte dalším pepřem.
- Pokud je na vás dresink příliš kyselý, zašlehejte další lžíci medu.
- Zbytky dresinku uchovávejte přikryté v lednici po dobu 10 až 14 dnů.
Zkuste i naše recepty na celerové saláty! Jsou zdravé, svěží a výživné. Podívejte se na osm nejoblíbenějších variant a najděte si svého favorita. Třeba právě k němu se bude hodit i jeden z uvedených dresinků.