Potřebujete upéct dort pro někoho, koho trápí cukrovka nebo je na dietě? Tento nízkosacharidový dort ho jistě potěší. Vhodný je pro kohokoliv, kdo chce mlsat bez výčitek.
Ingredience na korpus
- 45 g kokosové mouky
- 250 g mandlové mouky
- 7 vajec
- 84 g řeckého jogurtu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2/3 hrnku mandlového mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 90 g kakaového prášku
- 200 g práškového sladidla
- 1 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
Ingredience na polevu
- 200 g hořké čokolády na vaření
- 240 ml smetany ke šlehání
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Dvě dortové formy vymažte máslem a vysypte moukou. Stačí i jedna, poté korpus jen rozříznete na poloviny.
- Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na korpus. Nejlépe pomocí kuchyňského robota.
- Vzniklé těsto nalijte do dortových forem a pečte asi 35 minut. Zkuste špejlí, zda je těsto hotové. Poté nechte zcela vychladnout.
- V menším hrnci zahřejte smetanu do bodu varu, poté sundejte z plamene.
- Do horké smetany nalámejte čokoládu, ale nemíchejte. Nechte směs uležet alespoň 5 minut. Pokud se čokoládu nepodaří rozpustit, pomocí ručního mixéru si poradíte.
- Nechte pár minut chladnout, aby byla čokoláda dobře roztíratelná.
- Mezi oba korpusy natřete část polevy. Zbytkem potřete dort ze všech stran. Navrch můžete přidat třeba ovoce nebo nastrouhat další čokoládu pro efekt.
- Hotový dort uchovávejte na chladném místě. Dobrou chuť.