Narozeninový dort Pavlova

Narozeninový dort Pavlova

Tento velký pusinkový dort k narozeninám, který se rozpouští v ústech se připravuje ze šlehaných bílků a cukru. Vaše strávníky tak potěšíte křupavou kůrkou a žvýkavým středem připomínajícím sladké marshmallow.

Ingredience na korpus

  • 7 bílků z velkých vajec
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého octa

Ingredience na mandlový krém

  • 1,5 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička mandlového extraktu

Další ingredience

  • čerstvé maliny
  • zrnka z granátového jablka
  • lístky máty

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 150 °C.
  • V míse kuchyňského mixéru nebo pomocí ručního mixéru vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Měly by se tvořit měkké vrcholy.
  • Po troškách přidávejte cukr, pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Trvá to cca 5-8 minut.
  • Přidejte kukuřičný škrob, ocet a vanilkový cukr. Šlehejte.
  • Směs dejte do velkého cukrářského sáčku a na pečícím papíru vytvořte 9 nebo 10 stejně velkých kopečků. Zadní částí lžíce pak vytvoříte malé důlky na každém kopečku.
  • Dejte péct na 1 hodinu a 15 minut. Poté troubu vypněte, ale neotvírejte ji. Nechte jí vychladnout v troubě alespoň hodinu.
  • Mezitím si vytvoříte krém. V míse ušlehejte smetanu s cukrem a mandlovým extraktem, dokud se nebudou tvořit tuhé špičky. Dejte do lednice.
  • Vychladlou pavlovu potřete mandlovým krémem, poklaďte malinami, granátovým jablkem a ozdobte lístky máty. A máte hotovo.
Dort pavlova ozdobený čerstvým ovocem a krémem.
Zdroj: yogaofcooking.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.