Tento velký pusinkový dort k narozeninám, který se rozpouští v ústech se připravuje ze šlehaných bílků a cukru. Vaše strávníky tak potěšíte křupavou kůrkou a žvýkavým středem připomínajícím sladké marshmallow.
Ingredience na korpus
- 7 bílků z velkých vajec
- 2 hrnky krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky bílého octa
Ingredience na mandlový krém
- 1,5 hrnku smetany ke šlehání
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička mandlového extraktu
Další ingredience
- čerstvé maliny
- zrnka z granátového jablka
- lístky máty
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 150 °C.
- V míse kuchyňského mixéru nebo pomocí ručního mixéru vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Měly by se tvořit měkké vrcholy.
- Po troškách přidávejte cukr, pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Trvá to cca 5-8 minut.
- Přidejte kukuřičný škrob, ocet a vanilkový cukr. Šlehejte.
- Směs dejte do velkého cukrářského sáčku a na pečícím papíru vytvořte 9 nebo 10 stejně velkých kopečků. Zadní částí lžíce pak vytvoříte malé důlky na každém kopečku.
- Dejte péct na 1 hodinu a 15 minut. Poté troubu vypněte, ale neotvírejte ji. Nechte jí vychladnout v troubě alespoň hodinu.
- Mezitím si vytvoříte krém. V míse ušlehejte smetanu s cukrem a mandlovým extraktem, dokud se nebudou tvořit tuhé špičky. Dejte do lednice.
- Vychladlou pavlovu potřete mandlovým krémem, poklaďte malinami, granátovým jablkem a ozdobte lístky máty. A máte hotovo.