Klasická buchta inspirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácí kokosovou posypku. Nebojte se ani kokosového likéru, který buchtu krásně ovoní a celé buchtě dodá ten správný šmrnc.
Co budeme potřebovat:
Na těsto
- 175g měkkého másla (dejte si stranou něco na vymazání plechu)
- 300g mletých mandlí
- 100g sušeného kokosu
- 50g kakaového prášku
- ½ lžičky soli
- 400 ml plechovky tučného kokosového mléka
- 75g hořké čokolády
- 250g moučkového cukru
- 3 vejce velikosti M
Na polevu
- 200g hořké čokolády
- 50 ml kokosového likéru nebo kokosového extraktu
Na kokosovou posypku
- 75g cukru krystal
- 35 ml vody
- 75g sypaného kokosu
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- V míse si smícháme mandle, kokos, kakao a sůl.
- Polovinu kokosového mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu.
- Když se mléko vaří sundáme ho ze sporáku a vmícháme čokoládu. Mícháme tak dlouho dokud se čokoláda nerozpustí, poté odstavíme na stranu.
- Do mísy dáme máslo a šleháme dokud není krémové. Poté přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání. Začneme přidávat vejce a postupně je zašleháváme.
- Když máme tekuté ingredience smíchané a prošlehané, přidáme je k ingrediencím suchým a smícháme je dohromady.
- Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 40 – 45 minut.
- Když je buchta hotová, necháme jí odpočinout.
- Mezitím si připravíme hrnec, ve kterém přivedeme k varu zbytek kokosového mléka.
- Když se mléko vaří sundáme ho z plotny a vhodíme do něj čokoládu. Směs mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Přidáme kokosový likér nebo kokosový extrakt, promícháme a vložíme do lednice.
- Až bude směs dostatečně tuhá, potřeme s ní buchtu.
- Na kokosovou posypku si necháme zapnutou troubu na 180 stupňů a připravíme si plech s pečícím papírem a samostatně stojící mísu s kokosem.
- Cukr a vodu dáme do hrnce a na střední teplotu mícháme, aby se cukr rozpustil. Poté směs přivedeme k varu.
- Když sirup začne vřít, přestaneme na minutu míchat a necháme sirup provařit.
- Sundáme hrnec z plotny a sirup nalijeme do mísy s kokosem.
- Důkladně spolu promícháme, rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a přendáme do trouby.
- Směs na plechu alespoň jednou promícháme aby se kraje nepřipálily a pečeme podobu 3-4 minut.
- Kokosovou posypku vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí s ní posypeme připravenou Margot buchtu.
Pokud chcete své zdraví ještě více podpořit, vyzkoušejte recept na detoxikační smoothie a pročistěte si své tělo.