Salát z ředkviček s jogurtovo-koprovým dresinkem

Salát z ředkviček s jogurtovo-koprovým dresinkem

Luxus na talíři! Ředkvičky, chladná okurka, pečená cizrna, hlávkový salát a dresink z jogurtu a kopru spolu vytvářejí perfektní a svěží kombinaci, kterou se nemusíte stydět naservírovat i těm nejnáročnějším strávníkům.

Ingredience:

Na salát:

  • 1 hlávkový salát
  • 6 ředkviček, nakrájených na tenké plátky
  • 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 velké avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky uzené papriky

Na dresink:

  • 3/4 šálku řeckého jogurtu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 1 polévková lžíce čerstvého kopru, nasekaného
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Postup       

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Cizrnu slijte a opláchněte.
  3. Oloupejte slupky z cizrny, ale tento krok můžete přeskočit, pokud chcete ušetřit čas.
  4. Cizrnu dejte na plech s pečicím papírem a promíchejte s olivovým olejem, mořskou solí a paprikou.
  5. Cizrnu pečte v troubě 40 minut.
  6. Po 40 minutách vyndejte z trouby a nechte 10 minut odpočinout.
  7. Vložte ji zpět do trouby na dalších 10-15 minut, dokud nebude krásně křupavá.
  8. Smíchejte všechny ingredience na dresink v malé misce.
  9. Dejte do lendnice, dokud nebudete připraveni servírovat.
  10. Hlávkový salát položte na talíř, na salát rovnoměrně rozložte ředkvičky, okurku a avokádo.
  11. Celý salát zalijte požadovaným množstvím dresinku.
  12. Posypte pečenou cizrnou.
  13. Dobrou chuť!
Ředkvičky, okurka, pečená cizrna, hlávkový salát a dresink z jogurtu, to vše servírované na talíři.
www.themodernproper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.