Luxus na talíři! Ředkvičky, chladná okurka, pečená cizrna, hlávkový salát a dresink z jogurtu a kopru spolu vytvářejí perfektní a svěží kombinaci, kterou se nemusíte stydět naservírovat i těm nejnáročnějším strávníkům.
Ingredience:
Na salát:
- 1 hlávkový salát
- 6 ředkviček, nakrájených na tenké plátky
- 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
- 1 velké avokádo, nakrájené na kostičky
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky uzené papriky
Na dresink:
- 3/4 šálku řeckého jogurtu
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 polévková lžíce jablečného octa
- 1 polévková lžíce čerstvého kopru, nasekaného
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Cizrnu slijte a opláchněte.
- Oloupejte slupky z cizrny, ale tento krok můžete přeskočit, pokud chcete ušetřit čas.
- Cizrnu dejte na plech s pečicím papírem a promíchejte s olivovým olejem, mořskou solí a paprikou.
- Cizrnu pečte v troubě 40 minut.
- Po 40 minutách vyndejte z trouby a nechte 10 minut odpočinout.
- Vložte ji zpět do trouby na dalších 10-15 minut, dokud nebude krásně křupavá.
- Smíchejte všechny ingredience na dresink v malé misce.
- Dejte do lendnice, dokud nebudete připraveni servírovat.
- Hlávkový salát položte na talíř, na salát rovnoměrně rozložte ředkvičky, okurku a avokádo.
- Celý salát zalijte požadovaným množstvím dresinku.
- Posypte pečenou cizrnou.
- Dobrou chuť!