Tento zdravý ředkvičkový salát s natvrdo uvařeným vejcem a krémovým dresinkem je ideální pro ty, kteří hledají nízkosacharidové, keto a bezlepkové jídlo. Může být podáván jako příloha, ale dostatečně zasytí i jako samostatný pokrm.
Ingredience:
Na salát:
- 2 celá vejce
- 1 svazek ředkviček (6–8 středních ředkviček), nakrájených na tenké plátky
- 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky
Na dresink:
- 1 polévková lžíce majonézy
- 1 lžíce crème fraîche, zakysané smetany nebo jogurtu (lze vynechat)
- 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky mořské soli
- špetka pepře
- několik malých salátových listů
Postup
- Vejce vařte ve vroucí vodě 8–10 minut.
- Opláchněte několik minut pod studenou vodou a oloupejte.
- Vejce rozkrojte na poloviny a oddělte bílky od žloutků.
- Žloutek rozdrobte a bílky nakrájejte na kostičky.
- Na zálivku smíchejte majonézu, crème fraîche, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Namažte část dresinku na dno velkého servírovacího talíře.
- Poklaďte silnou vrstvou ředkviček a posypte jarní cibulkou, na kostičky nakrájenými bílky a žloutkem.
- Pokapejte polévkovou lžící zálivky a ozdobte několika listy salátu.