Salát s křupavými jablky, řapíkatým celerem a opečenými ořechy je klasický oblíbený recept, kterým můžete pohostit své nejmilejší v každém ročním období.
Ingredience:
- 2 šálky na kostičky nakrájených jablek
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 šálek řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
- 1 šálek hroznů, rozpůlených
- 1/2 šálku opražených vlašských ořechů nebo pekanových ořechů, nahrubo nasekaných
- 1/2 šálku smetany ke šlehání, našlehané
- 1/4 šálku majonézy
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Přidejte na kostičky nakrájená jablka do velké mísy a posypte cukrem a zalijte citronovou šťávou.
- Promíchejte.
- Přidejte řapíkatý celer, hrozny a ořechy.
- V jiné míse šlehejte smetanu ke šlehání, dokud se nevytvoří vrcholy, a poté jemně vmíchejte majonézu.
- Opatrně vmíchejte do jablečné směsi a dochuťte solí.
- Ochutnejte a upravte koření podle svých představ.
- Chlaďte 1 hodinu v ledničce nebo přes noc.
- Podávejte samostatně nebo na listovém salátu.
Vyzkoušejte i naše další recepty na ty nejlepší saláty s kuřecím masem. Na konci článku naleznete navíc nápady na výborné dresinky do salátů.