Salát s ovocem a řapíkatým celerem s krémem z modrého sýra

Salát s ovocem a řapíkatým celerem s krémem z modrého sýra

Připravte si moderní variantu klasického walfdorského salátu, čerstvou a křupavou, s pikantním krémem z modrého sýra. Je to opravdová lahůdka!

Ingredience:

Na krém z modrého sýru:

  • 100 g krémového modrého sýru
  • 100 g Creme Fraiche

Na listovou směs:

  • 200 g listového celeru nebo petrželky
  • 2 navrdo uvařená a vychladlá vejce
  • 2 lžíce jablečného octa
  • lžička soli
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
  • 100 ml řepkového oleje lisovaného za studena

Na krutony:

  • 2 tlusté plátky chleba
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • lžička mořské soli

Na křupavé vlašské ořechy:

  • lžička kajenského pepře nebo chilli
  • 100 g vlašských ořechů
  • 75 g krupicového cukru
  • 75 ml vody
  • 400 ml řepkového oleje

Na salát:

  • 500 g řapíkatého celeru
  • 4 pevná a kyselá jablka
  • 150 g zelených hroznů
  • 24 plátků uzeného masa

Postup       

  • Sýr jemně promíchejte s crème fraîche, dokud nevznikne hladký krém.
  • Naberte krém do sáčku se stříkačkou a dejte do lednice.
  • Listový celer nebo petrželku, vejce, ocet, sůl a pepř dejte do mixéru a rozmixujte na hladký hustý krém.
  • Postupně přilévejte olej, aby ho směs pomalu vsákla.
  • Okořeťe podle chuti.
  • Pokud je krém příliš hustý, můžete přidat trochu vody, dokud nebude textura jako hustá majonéza.
  • Naberte směs do sáčku a vložte do lednice.
  • Nakrájejte malé kousky chleba na požadovanou velikost krutonů.
  • Kousky chleba smíchejte s olejem a solí.
  • Položte je na plech na pečicí papír a pečte ve středu trouby přibližně 10 minut na 200 ° dozlatova a dokřupava.
  • Všechny ingredience na křupavé vlašské ořechy – kromě oleje – vložte na pánev se silným dnem a přiveďte k varu.
  • Vařte, dokud sirup nezhoustne, přibližně 2 minuty.
  • Ořechy důkladně slijte v sítku.
  • Nalijte olej do pánve se silným dnem a zahřejte ho.
  • Ořechy smažte v malých porcích asi 1 minutu dozlatova a dokřupava.
  • Opatrně je vytáhněte z oleje rukavicí do trouby.
  • Nechte je dobře okapat a položte je na kus pečicího papíru (ne na papírovou utěrku) vychladnout.
  • Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky, pomocí mandolíny nebo jiného kráječe.
  • Plátky vložte do ledové vody.
  • Jablka můžete zpracovat na kuličky pomocí vykrajovače kuliček.
  • Nebo je nakrájejte na malé kostičky.
  • Hrozny rozpůlte.
  • Řapíkatý celer vyjměte z vody a dobře osušte utěrkou.
  • Aranžujte na talíře – nejprve maso, potom hrozny a jablkové kuličky.
  • Ořechy a řapíkatý celer naskládejte na plátky a nakonec mezi ostatní přísady vložte trochu obou krémů.
  • Posypte chlebovými krutony.
Salát s ovocem, salátem a ořechy s pikantním krémovým dresinkem z modrého sýra servírovaný na velkém talíři s vedle položenou vidličkou.
www.arlafoods.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.