Tradiční recept na salát Waldorf je obvykle směsí jablek, řapíkatého celeru a vlašských ořechů, ale přidání brambor z něj udělá výraznější a vydatnější pokrm. Vyzkoušejte ho!
Ingredience:
- 2 kg baby brambor
- šťáva ze 2 citronů a kůra z 1
- 180 ml olivového oleje
- 120 ml crème fraîche
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 3 zelená jablka, bez jadřinců, najemno nakrájená
- 5 tyčinek řapíkatého celeru, nasekaných
- 200 g kousků opečených vlašských ořechů
- natrhané listy velkého trsu řeřichy
Postup
- Brambory vložte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a poté vařte 10–15 minut doměkka.
- Slijte a poté brambory vyklopte do velké salátové mísy, aby trochu vychladly.
- Mezitím prošlehejte citronovou šťávu a kůru s olivovým olejem, crème fraîche a hořčicí.
- Podle chuti okořeňte, poté promíchejte s teplými bramborami.
- Přidejte zbývající přísady, znovu promíchejte a ihned teplé podávejte.