Tento salát je inspirován klasickým waldorfským salátem, ale místo jablek použijeme hrušky, jejichž zralá sladká chuť je v pokrmu naprosto perfektní!
Ingredience:
Na dresink:
- 1/4 šálku majonézy
- 1/4 šálku jogurtu
- 1/2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1/4 čajové lžičky mořské soli
- 1/4 čajové lžičky černého pepře
Na salát:
- 2 zralé hrušky, nakrájené
- 1/2 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
- 1/2 šálku hroznů, rozpůlených
- 3 polévkové lžíce zlatých rozinek
- 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů
- 2 šálky nakrájeného čerstvého hlávkového salátu
Postup
- V míse smíchejte všechny přísady na dresink.
- Dobře promíchejte a před podáváním nechte asi 20 minut vychladnout.
- Ve velké míse smíchejte všechny přísady na salát (hrušky, řapíkatý celer, hrozny, rozinky, vlašské ořechy a hlávkový salát).
- Před podáváním dresink do salátu a dobře promíchejte.
- Podávejte studené.