Snadný a chutný salát s opečeným tuňákem a skvělou zálivkou ze šampaňského octa. Obsahuje spoustu bílkovin, zdravých tuků a sacharidů. Delikatesa!
Ingredience:
Na salát:
- 1 lžíce avokádového nebo olivového oleje
- 500 g steak z tuňáka
- 1 velké rajče, nakrájené na plátky
- 4 vejce
- 230 g malých červených brambor
- 2 šálky zelených fazolek
- 4 šálky salátového mixu
- 1/4 šálku černých oliv
- 1 polévková lžíce kapar
- sůl a pepř na dochucení
Na zálivku:
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1/4 šálku šampaňského octa
- 2 stroužky lisovaného česneku
- 1,5 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžičky čerstvého oregana, nakrájeného najemno
- 2 lžičky čerstvé petrželky, nasekané najemno
- 1/2 lžičky mořské soli
- 2 lžičky medu
Postup
- Suroviny na zálivku smíchejte v míse a dobře prošlehejte.
- Uchovávejte v chladničce, dokud nebudete připraveni ji použít.
- Vařte vejce v hrnci 5 – 6 minut a poté je přendejte do ledové lázně.
- Brambory vařte 10 – 12 minut nebo do změknutí.
- Poté slijte, nakrájejte na poloviny a promíchejte s ¼ zálivky.
- Zelené fazolky spařte v hrnci s vodou asi 5 minut.
- Slijte a dejte stranou.
- Nakrájejte rajčat.
- Tuňáka z obou stran osolte a opepřete.
- Zahřejte olej na velké litinové pánvi na středně vysoké teplotě.
- Opékejte tuňáka 1 minutu z každé strany, aby byl hezky rare.
- Nakrájejte ho na tenké plátky.
- Do misek dejte salátový mix, nakrájená vajíčka natvrdo, zelené fazolky, rajčata, olivy, kapary, brambory a tuňáka.
- Zalijte zálivkou a užijte si to!