Luxusní obměna klasického Niçoise salátu s uzeným lososem a přidáním další zeleniny místo vajec a oliv. Podávejte jako netradiční brunch, speciální víkendový oběd nebo lehkou večeři.
Ingredience:
- ½ malé okurky, rozpůlené, bez semínek a nakrájené na tenké plátky
- 12 malých cherry rajčat, rozpůlených
- 110 g uzeného lososa, nakrájeného na 5 cm kousky
- 230 g malých červených brambor, oloupaných a rozpůlených
- 170 g zelených fazolek, ořezaných a rozpůlených
- 2 lžíce majonézy se sníženým obsahem tuku
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- ½ čajové lžičky sušeného kopru
- ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
- 6 šálků salátového mixu
Postup
- Vedle sporáku postavte velkou misku ledové vody.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
- Brambory vložte do pařáku nad vroucí vodu, přikryjte a uvařte v páře, dokud nebudou hotové, 10 až 15 minut.
- Přeneste brambory děrovanou lžící do ledové vody.
- Přidejte do pařáku zelené fazolky, přikryjte a vařte v páře, dokud nebudou křupavé, 4 až 5 minut.
- Přeneste zelené fazole děrovanou lžící do ledové vody.
- Přemístěte brambory a fazole na plech vyložený pečicím papírem, aby z nich okapala voda.
- Mezitím ve velké míse prošlehejte majonézu, ocet, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, hořčici, kopr a pepř.
- Přidejte brambory a zelené fazolky, salátovou, okurku a rajčata a vše jemně promíchejte.
- Salát a uzeného lososa rozdělte na 2 talíře a podávejte.