Vychutnejte si tento delikátní veganský salát s dijonskými pečenými bramborami, bílými fazolemi, palmovými srdíčky, zelenými fazolkami a nejlepší krémovou zálivkou všech dob!
Ingredience:
Na pečené brambory:
- 4 šálky nakrájených brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 2 lžičky provensálkého koření
- 1 stroužek česneku, lisovaný
- ¾ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
Na salát:
- 1 hlava římského salátu, nasekaná
- 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
- 1 šálek zelených fazolek
- ¾ šálku fazolí cannellini, scezených a opláchnutých
- ¾ šálku palmových srdíček, nakrájených na tenké plátky
- ⅓ šálku černých oliv, nakrájených na poloviny
Na dresink:
- ⅓ šálku olivového oleje
- 2 lžíce jemně nasekané šalotky
- 2 lžíce šampaňského octa (nebo bílého vínného octa)
- 1 lžička dijonské hořčice
- ½ lžíce tamari nebo sójové omáčky
- ½ lžíce bílého nebo žlutého misa
- ½ čajové lžičky provensálského koření
- ¼ lžičky soli
- mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 190˚ C.
- Smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, provensálské koření, česnek, sůl a pepř.
- Přimíchejte do směsi brambory a rovnoměrně je rozložte na plech.
- Pečte do změknutí a do mírné křupavosti – asi 30 – 35 minut.
- Mezitím v malém hrnci přiveďte k varu vodu.
- Snižte plamen na minimum a poté na 2 minuty přidejte zelené fazolky, dokud nebudou jasně zelené a jemné.
- Okamžitě přeneste do misky naplněné ledovou vodou, aby se přestaly vařit.
- Prošlehejte všechny ingredience na dresink.
- 2 lžíce dresinku vmíchejte do fazolí cannellini.
- Když jsou brambory hotové, před sestavením salátu nechte 10 minut vychladnout.
- Vše dobře promíchejte v dresinku a podávejte.