Delikátně namarinované kuře servírované na hlávkovém salátu s bazalkou, mozzarellou, rajčaty a balzamikovou zálivkou je zdravá lahůdka, kterou si oblíbíte!
Ingredience:
Na marinované kuře:
- 2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- ½ lžíce olivového oleje
- ½ lžíce balzamikového octa
- 1 stroužek česneku, lisovaný
- ¼ lžičky sušeného oregana
- ¼ lžičky sušené bazalky
- ⅛ lžičky sušeného tymiánu
- ½ čajové lžičky hrubé soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
Na salát:
- 230 g malých kuliček mozzarelly, rozpůlených
- 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
- 1 svazek čerstvé bazalky, nahrubo nasekané (asi 15 listů)
- 1 avokádo, nakrájené na tenké plátky (volitelně)
- 4 – 6 šálků salátového mixu
Na zálivku:
- 3 lžíce balzamikového octa
- ½ šálku extra panenského olivového oleje
- ½ čajové lžičky dijonské hořčice
- špetka soli a čerstvého mletého černého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Vymažte malý pekáč.
- Ve velké míse smíchejte kuře s přísadami na marinádu.
- Marinujte v lednici 30 minut až hodinu.
- Vložte marinované kuře do připraveného pekáče.
- Pečte 25–30 minut, dokud nebude kuře hotové a již nebude růžové
- Změňte program na grilování a grilujte asi 2-3 minuty.
- Vyjměte z trouby.
- Nechte 5 minut odpočinout na teplém místě.
- Zatímco kuře odpočívá, rozšlehejte v malé misce všechny ingredience na zálivku.
- Dejte stranou.
- Ve velké salátové míse promíchejte salátový mix, bazalku, rajčata, mozzarellu a zálivku.
- Nakrájejte kuře podle potřeby.
- Na salát nazdobte kuřecí maso, avokádo, zbývající čerstvou bazalkou a posypte černým pepřem.
- Kuře podávejte teplé nebo vychlazené.