Lahodný a neuvěřitelně jednoduchý pokrm z cukety, sladkých cherry rajčat, čerstvých mozzarellových kuliček, zalitý bylinkovým bazalkovým pestem, podávejte s opečenými celými stroužky česneku. Je bezlepkový, nízkosacharidový a vegetariánský.
Ingredience:
Na salát:
- 230 g čerstvých kuliček mozzarelly
- 3 – 4 malé cukety
- 1 šálek pesta
- 400 g cherry rajčat
- 6 – 8 listů bazalky
- sůl a pepř dle chuti
Na pečený česnek:
- 2 – 3 hlavy česneku
- 2 – 3 lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Z každé hlavy česneku odřízněte cca centimetr a obnažte všechny stroužky.
- Pokud jsou na česneku hnědé části, odřízněte je a vyjměte.
- Vložte česnek do malé nádoby vhodné do trouby, zakápněte olivovým olejem a posypte solí.
- Misku pevně zakryjte alobalem a hodinu pečte.
- Vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout a opatrně vytlačte stroužky.
- Cherry rajčata omyjte a rozkrojte napůl.
- Vyberte si malé a střední cukety (velké jsou příliš tučné).
- Vrchní části omyjte a ořízněte.
- Cukety nakrouhejte na spirály, poté nahrubo nasekejte ty spirály, které jsou velmi dlouhé.
- Dejte stranou.
- Cuketové spirály naaranžujte na velký talíř se stroužky pečeného česneku.
- Cuketu pokapejte polovinou pesta a jemně promíchejte.
- Navrch naaranžujte rajčata a mozzarellové kuličky a pokapejte zbytkem pesta a dozdobte zbylým česnekem.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti a ozdobte natrhanými listy bazalky.