Veganský salát Caprese

Veganský salát Caprese

I Caprese lze připravit vegansky. Buď můžete mozzarellu jednoduše nahradit tofu nebo si připravte její jednoduchou domácí verzi z kešu a psylia. A je to lahůdka!

Ingredience:

Na veganskou mozzarellu:

  • 3 lžíce mletého psylia
  • 150 ml vody
  • 60 g kešu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce lahůdkové droždí
  • 1 špetka soli

Na salát:

  • 2 rajčata
  • 1 svazek bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • sůl a pepř dle chuti

Postup       

  1. Psylium smíchejte s vodou v misce.
  2. Hmota postupně houstne a nabývá slizké konzistence.
  3. Měli byste ho nechat houstnout alespoň 1 hodinu.
  4. Mezitím kešu namočte do horké vody.
  5. Kešu slijte a nechte si vodu bokem.
  6. Kešu ořechy smíchejte nejméně s 2 lžícemi kešu vody, citronovou šťávou, lahůdkovým droždím a solí a rozmixujte.
  7. Nakonec přidejte psylium a vše rozmixujte mixérem do hladka.
  8. Veganskou mozzarellu vložte do formy a nechte v lednici alespoň 2 hodiny, nebo lépe přes noc, tuhnout.
  9. Rajčata a veganskou mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a dochuťte solí a pepřem.
  10. Zalijte balzamikem a olejem a podávejte s listy bazalky.
Salát z veganskou mozzarellou, rajčaty a bazalkou v misce.
www.cheapandcheerfulcooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.