Kanadsko-francouzská pomazánka

Kanadsko-francouzská pomazánka

Super jednoduchá pomazánka z vepřového masa. Stačí vám pár kroků a máte doma výbornou a skvěle dochucenou pomazánku, kterou je radost si namazat na chleba.

Co budete potřebovat:

  • 1 kilo najemno namletého vepřového tuku
  • 1 kilo jemně namletého vepřového masa
  • 2 cibule najemno nakrájené
  • 4 sklenice vody
  • 1 čajová lžička mletého hřebíčku
  • ¾ lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř (dochucujeme podle chuti)

Postup:

  1. Vepřový tuk a maso, společně s cibulí, vodou, hřebíčkem a muškátovým oříškem dáme do jednoho velkého hrnce
  2. Dochutíme, dle našich preferencí solí a pepřem a takto připravený hrnec přivedeme k varu
  3. Když se maso začne vařit, snížíme teplotu a pokračujeme ve vaření, dokud maso není měkké. To bude trvat alespoň 1,5 hodiny
  4. Podle potřeby přidáváme vodu, aby se nám směs nevařila nasucho
  5. Když je směs v hrnci dostatečně provařená, necháme zbylou vodu v hrnci pomalu redukovat, tak aby se směs nespálila
  6. Směs dáme přes noc odpočinout do lednice
  7. Druhý den odstraníme přebytečnou tukovou vrstvu, která se na pomazánce vytvořila (nebo jí do pomazánky vmícháme, získáme tak krémovější konzistenci)

Čím déle se maso a tuk budou vařit, tím lepší bude výsledek.

kanadsko-francouzská pomazánka na talíři s toastem.
Zdroj: foodandwinechickie.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.