Paštika z vepřového masa

Paštika z vepřového masa

Recepty na pomazánky z pečeného vepřového masa se dají pojmout i trochu jinak, ale rozhodně ne méně chutně. Tento recept na pomazánku pochází z Quebecku, kde je velmi oblíbený. Pojďte se na chvíli přenést do Kanady a vychutnejte si vepřové maso, tak jako nikdy.

Co budete potřebovat:

  • 1 kilo mletého vepřového masa
  • 2 polívkové lžíce vepřového tuku
  • 1 střední cibuli (najemno nakrájená)
  • 1 stroužek česneku (najemno nakrájený)
  • Špetku skořice
  • Špetku hřebíčku
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku pepře
  • Hovězí vývar nebo plnotučné mléko

Postup:

  1. Pod větší pánví zapneme sporák na střední teplotu
  2. Když je pánev rozpálená, přidáme 1 lžíci tuku a začneme na něm restovat vepřové maso, dokud se neupeče
  3. Postupně začneme přidávat, nakrájenou cibuli, česnek, sůl a pepř
  4. Směs mícháme, dokud cibule nezesklovatí a česnek nezměkne
  5. Teplotu na pánvi snížíme a pokračujte v míchání směsi asi další hodinu
  6. Až se tuk začne vypékat, přilejeme vývar nebo mléko, aby byla konzistence hustá
  7. Pánev sejmeme z plotny a směs necháme zchladnout
  8. Pokud je směs moc hustá, přidáme podle potřeby vývar nebo mléko, aby se dala roztírat
  9. Když směs zchladne, dáme jí do kuchyňského robota a začneme mixovat
  10. Když má paštika požadovanou konzistenci, přendáme jí do předem připravených sklenic a na vrch umístíme zbylý vepřový tuk
  11. Tuk paštiku zakonzervuje a dodá jí šmrnc!

Paštika je výborná se slanými krekry, jako pohoštění, když k vám přijde návštěva. A pokud k vám náhodou míří návštěva, která není milovníkem masa, určitě nepohrdne jednou z těchto vegetariánských pomazánek.

vepřová paštika na krekru.
Zdroj: magicskillet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.