Zbylo vám od sobotního oběda pečené vepřové maso a nevíte co s ním?
Po slovech jako „plýtvání jídlem“ vám naskakuje husí kůže?
Zkuste tento jednoduchý a rychlý recept na plněné sendviče.
Co budete potřebovat:
- 1 palička česneku
- Hrubozrnnou sůl
- Olivový olej
- 1 červenou cibuli, rozkrojenou na půl a krájenou na měsíčky
- 2 čajové lžičky Dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce majonézy
- Pečivo dle výběru (tip malé bagetky, které se dají překrojit)
- Zbytky pečeného vepřového masa
- Nakrájený nebo nastrouhaný aromatický sýr (niva, hermelín, fontina apod.)
- Fenykl, chilli, olivy (nepovinný)
Postup:
- Předehřejeme si troubu 180 stupňů
- Odřízneme horní část česnekové paličky. Zbytek česneku posypeme solí, zalijeme olejem a zabalíme do alobalu. Takto připravený česnek dáme péct do trouby na 50 – 55 min. Dokud není měkký
- K česneku do trouby přidáme i nakrájenou cibuli. Cibuli rozložíme na pečící papír a zalijeme olivovým olejem tak, aby byla zcela pokrytá. A pečeme ji po dobu 40 – 45 minut
- Změklý česnek necháme vychladnout, potom ho vymáčkneme ze slupky. Lehce ho vidličkou rozmačkáme a promícháme s hořčicí a majonézou
- Troubu přepneme na režim grilu a zvýšíme teplotu na 200 stupňů
- Jednu polovinu bagety namažeme česnekovou majonézou a navrch navrstvíme pečené vepřové maso. Na druhou polovinu bagety navrstvíme pečenou cibuli a sýr (pokud jste zvolili variantu s fenyklem, chilli a olivami tak je sem také přidejte)
- Bagety vložíme do trouby a necháme volně grilovat po dobu 2 minut, ničím je nezakrýváme
- Po vyndání z trouby, poloviny baget spojíme a máme výborný oběd, svačinu nebo večeři!