Jednoduchá pochoutka z pečené řepy, promíchané ve směsi olivového oleje, vinného octa a česneku. Řepa v tomto receptu je krásně jemná, s příjemnou, lehce pikantní chutí. Vyzkoušejte ji sami!
Ingredience:
- 1 kg čerstvé řepy, ořezané
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 3 stroužky česneku, nastrouhané
- hrubá sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
- Řepu jemně vydrhněte pod tekoucí vodou měkkým kartáčem, abyste odstranili všechny částečky nečistot.
- Řepu zabalte do alobalu a pevně uzavřete.
- Dejte na plech a pečte 1 hodinu nebo do měkka.
- Vyjměte z trouby a nechte 15 minut vychladnout.
- Oloupejte a nakrájejte na požadované kousky.
- Ve velké míse smíchejte olej, ocet a česnek.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte řepu a jemně promíchejte.