Tuňákový salát v řeckém stylu

Tuňákový salát v řeckém stylu

Salát nabitý čerstvou zeleninou a bylinkami je inspirován chutěmi Řecka. Tuňák v olivovém oleji s křupavými okurkami, šťavnatými rajčaty a slanými olivami, to vše promícháno se spoustou nasekané petrželky a oregana, vytváří dohromady luxusní pokrm, který je skvělý třeba na toastu.

Ingredience:

  • 2 (140 g) konzervy tuňáka v oleji, scezené
  • 1/2 šálku rozpůlených cherry rajčat
  • 1/2 šálku okurek, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1/4 šálku černých oliv, vypeckovaných a nasekaných
  • 2 polévkové lžíce nahrubo nasekaných čerstvých listů oregana
  • 2 polévkové lžíce nahrubo nasekaných čerstvých listů petrželky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti

Postup       

  1. Vložte všechny ingredience do střední misky a jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
  2. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Salát s tuňákem, okurkami, rajčaty, olivami a bylinkami servírovaný na talíří s opečenými plátky bagety.
www.thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.