Lívanečky s jablky a slaným karamelem

Lívanečky s jablky a slaným karamelem
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Vydatné lívance zalité omáčkou ze slaného karamelu, servírované s jablky a nasekanými pekanovými ořechy, vaše rodina rozhodně ocení a už nikdy nebude chtít k snídani nic jiného!

Ingredience:

  • 175 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 velké vejce
  • 175 ml mléka
  • 75 g másla
  • 120 g slaného karamelu (kupte si pro zjednodušení již hotovou omáčku)
  • 1 velké jablko
  • 50 g pekanových ořechů

Postup       

  1. Jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Pekanové ořechy nahrubo nasekejte.
  3. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy a vmíchejte cukr.
  4. Rozšlehejte vejce a mléko.
  5. Mokré přísady postupně zašlehávejte do suchých a odstraňujte hrudky.
  6. Rozpusťte 2 lžíce másla a vmíchejte do směsi.
  7. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu zbývajícího másla.
  8. Do pánve nalijte 4 polévkové lžíce těsta a vytvořte 4 lívance.
  9. Smažte na středním ohni 2–3 minuty.
  10. Otočte je a smažte další 2 minuty, poté stáhněte z ohně a udržujte v teple.
  11. Opakujte, dokud nevytvoříte 12 lívanců.
  12. Zahřejte karamelovou omáčku podle pokynů na sklenici.
  13. Na každý servírovací talíř naskládejte 3 lívance a posypte plátky jablka.
  14. Lívance přelijte karamelovou omáčku a posypte pekanovými ořechy.
Lívance naskládané na sebe na talířku, zalité omáčkou ze slaného karamelu a ozdobené jablky.
www.cookwithmands.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.