Sýrové lívance se slaninou a vejci

Sýrové lívance se slaninou a vejci
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Lívanečky nemusí být jen sladké! Připravte si s námi perfektní brunch nebo také vydatnou večeři v podobě sýrových lívanců servírovaných s guacamole ,slaninou, jarní cibulkou a sázenými vejci.

Ingredience:

  • 200 g samokypřící mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 ml zakysané smetany
  • 7 velkých vajec
  • 4 jarní cibulky
  • 125 g zralého čedaru
  • 8 plátků slaniny
  • 25 g másla
  • 100 g guacamole

Postup       

  1. Předehřejte troubu na 130°C.
  2. Do velké mísy dejte mouku a vmíchejte prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Uprostřed udělejte ďůlek.
  4. V samostatné nádobě smíchejte zakysanou smetanu, 3 vejce a 100 ml vody.
  5. Tuto směs postupně zašlehávejte do mísy s moukou, aby vzniklo hladké těsto.
  6. Vmíchejte polovinu jarní cibulky a 75 g čedaru.
  7. Rozehřejte velkou pánev na středně vysokém ohni.
  8. Smažte slaninu 5-7 minut, jednou otočte, dokud nebude křupavá a zlatá.
  9. Přendejte na plech a udržujte teplé v troubě.
  10. Pánev opatrně vytřete kuchyňským papírem.
  11. Vraťte na střední teplotu a přidejte 1 lžíci másla, aby se rozpustilo.
  12. Na pánev přidejte půl naběračky těsta, mezi lívanečky ponechte mezeru.
  13. Smažte několik minut, dokud se na povrchu neobjeví bubliny.
  14. Otočte a smažte další 1–2 minuty, dokud nebudou lívance nafouklé a lehce zlaté.
  15. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do vyhřáté trouby.
  16. Pokračujte se zbývajícím máslem a těstem, abyste vytvořili další lívance (mělo by vám jich vyjít 12).
  17. Zatímco smažíte lívance, uvařte si vejce.
  18. Přiveďte k varu vodu ve středním hrnci.
  19. Rozbijte vejce do kávového šálku.
  20. Roztočte vodu a opatrně do ní vložte vajíčko ze šálku.
  21. Opakujte s dalším vejcem.
  22. Vařte 3–4 minuty, dokud bílky neztuhnou a žloutek nezměkne (nadzvedněte vajíčko štěrbinovou lžičkou a jemně provařte).
  23. Přendejte do mělké misky s teplou vodou.
  24. Opakujte se zbývajícími vejci.
  25. Na servírování navrstvěte na každý talíř tři lívance se zbývající jarní cibulkou a sýrem.
  26. Ozdobte guacamole, slaninou a sázeným vejcem.
Lívanečky ze sýra, servírované s vejci, slaninou a guacamole, naskládané na talířku s vidličkou.
www.goodhousekeeping.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.