Nadýchané americké lívanečky

Nadýchané americké lívanečky
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Tyto lehké a nadýchané lívance jsou skvělou volbou na víkendový brunch. Zkuste do těsta přidat velkou hrst čerstvých borůvek, abyste docílili dokonalosti!

Ingredience:

  • 135 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 130 ml mléka
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla (nechte mírně vychladnout) nebo olivového oleje plus navíc na smažení

K servírování:

  • javorový sirup
  • máslo

Postup       

  1. Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr.
  2. V samostatné misce nebo džbánu lehce prošlehejte mléko s vejcem a poté zašlehejte rozpuštěné máslo.
  3. Nalijte mléčnou směs do moučné směsi a pomocí vidličky šlehejte, dokud nebudete mít hladké těsto.
  4. Jakékoli hrudky brzy zmizí s trochou míchání.
  5. Těsto nechte pár minut odstát.
  6. Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním plameni a přidejte kousek másla.
  7. Když je rozpuštěné, přidejte naběračku těsta (nebo dvě, pokud je vaše pánev dostatečně velká, aby se na ní daly smažit dva lívance současně).
  8. Počkejte, až horní část lívance začne bublat, pak ho otočte a smažte, dokud nebudou obě strany dozlatova hnědé a dokud lívance nevyroste zhruba na 1 cm.
  9. Opakujte, dokud nespotřebujete celé těsto.
  10. Podávejte s trochou javorového sirupu a máslem.
Lívanečky naskládané na sobě na talířku, zalité javorovým sirupem.
www.bbc.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.