Kořeněné mleté krůtí maso zabalené do listů černé kapusty je skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu bohatou na živiny s bílkovinou, která je vylepšena italským kořením. Blanšírujte, rolujte a vařte!
Ingredience:
- 6–7 velkých listů černé kapusty
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 a 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 čajová lžička citronové šťávy + více podle potřeby
Postup
- Ze zhruba 6–7 velkých listů černé kapusty odřízněte tlustý stonek, přičemž horní polovinu nechte neporušenou.
- Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci, poté jeden po druhém ponořte každý list kapusty do vody na 10–12 sekund a potom rychle přeneste do misky s ledovou vodou (namočte na dalších 10–12 sekund).
- Každý list položte na velký ručník a osušte.
- Sušené bylinky smíchejte s mletým krůtím, naberte zhruba 1/4 až 1/3 šálku krůtí směsi a umístěte do blízkosti horní části listu kapusty.
- Sklopte list kolem horní části náplně, poté list pomalu otočte kolem náplně, zasuňte strany a pořádně zarolujte.
- Jakmile máte závitky připravené, rozehřejte 2 lžičky olivového oleje na velké pánvi na středním plameni a vložte závitky na pánev.
- Zakryjte pánev pokličkou a vařte čtyři minuty.
- Poté sejměte pokličku, pomocí kuchyňských kleští jemně otočte závitky a snižte teplotu na střední/nízkou.
- Vařte dalších 8 minut.
- Zalijte závitky citronovou šťávou a poté vyjměte z pánve.
- Podávejte ihned nebo nechte vychladnout.
- Když jste připraveni servírovat, nakrájejte závitky ostrým nožem na třetiny nebo na čtvrtiny.
- Pokud chcete, zakapejte ještě trochou citrónové šťávy.