Tento rybízový cheesecake je naprostá lahůdka, kterou bude milovat celá vaše rodina! Je to perfektní dezert i luxusní pohoštění pro vaše hosty.
Ingredience
Na korpus:
- 250 g sušenek amaretti
- 75 g másla
- 1 lžíce zlatého třtinového sirupu
Na náplň:
- 50 g másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- 500 g krémového sýra
- 125 g mascarpone
- 450 g červeného rybízu
- moučkový cukr na posypání
Postup
- Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu nebo je vložte do plastového sáčku a rozdrťte válečkem na hrubou drobenku.
- Rozpusťte máslo a poté vmíchejte zlatý třtinový sirup.
- Vmíchejte máslo do drobenky, aby vznikla tvárná pasta.
- Natlačte drobivou pastu do 22 cm dortové formy s volným dnem nebo 26 cm koláčové formy s volným dnem, prsty rozetřete a přitlačte po stranách.
- Zakryjte potravinářskou fólií a chlaďte alespoň hodinu až 24 hodin.
- Smíchejte 50 g másla se 2 lžícemi moučkového cukru a šlehejte několik minut, dokud nebude směs světlá, nadýchaná a bledá a cukr těžko rozeznatelný.
- Do směsi zašlehejte krémový sýr, poté přidejte mascarpone a všechny ingredience šlehejte, dokud nebude směs hladká a světlá.
- Směs rozetřete do vychlazené formy a nechte zatuhnout.
- Pomocí vidličky odstraňte červený rybíz ze stopky a navršte ho přes náplň.
- Bohatě poprašte moučkovým cukrem.
- Podávejte.
Máte svůj ověřený recept na cheesecake nebo se rádi inspirujete? Pokud jste jej ještě nikdy nepekli, určitě si přečtěte, jak na to. Vypadá sice jednoduše, ale zdání klame.
Poradíme vám, jak udělat náramný cheesecake v pečené i nepečené variantě.