Rybíz á la brusinky

Rybíz á la brusinky

Vynikající příloha k svíčkové na smetaně nebo na soté z divočiny. Jednoduchá a rychlá příprava a přitom tak dokonalé zušlechtění pokrmů!

Ingredience

  • 1 kg červeného rybízu
  • 500 g želírovacího cukru
  • sáček kyseliny citrónové
  • 1 celá skořice
  • 5 ks hřebíčku

Postup

  1. Umyjte a odstopkujte červený rybíz.
  2. Připravte si želírovací cukr 2:1.
  3. Polovinu rybízu dejte vařit, přidejte cukr, hřebíček a skořici.
  4. Když se cukr rozpustí a rybíz se začne vařit, přidejte druhou polovinu, asi 5 minut povaříte tak, aby se rybíz nerozvařil a zůstaly kuličky.
  5. Nalijte horkou směs do lahví.
  6. Obraťte láhve tak na 10 minut dnem vzhůru.
  7. Užijte si to!
Rybíz ochucený jako brusinky v zavařovacích sklenicích s vedle položeným čerstvým rybízem.
www.receptnajedlo.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.