Jogurtovo-rybízové chlebíčky

Jogurtovo-rybízové chlebíčky

Čistá jednoduchost! Tento moučník je krásně měkoučký, ochucený citrónovou kůrou a červeným rybízem. Je sladký tak akorát, takže potěší i ty, kteří neholdují příliš sladkým dezertům. Užijte si ho!

Ingredience

  • ½ šálku bílého plnotučného jogurtu
  • 1 hrnek cukru
  • 3 velká vejce
  • ½ šálku řepkového oleje
  • 1 a ½ šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 šálek čerstvého červeného rybízu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Formu na mini chlebíčky lehce vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. Ve velké míse šlehejte dohromady jogurt, cukr, vejce a řepkový olej, dokud směs hladká a dobře promíchaná.
  4. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru a míchejte, dokud není těsto hladké a hedvábné.
  5. Nalijte do připravené formy na mini chlebíčky a posypte červeným rybízem (použijte asi 2 polévkové lžíce na chlebíček).
  6. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, nebo dokud nejsou okraje světle zlaté a po zapíchnutí do středu jednoho chlebíčku nevyjde párátko čisté.
  7. Nechte vychladnout ve formě, kterou dejte na 20 minut na mřížku, poté vyklopte a před podáváním nechte zcela vychladnout.
Chlebíček z jogurtu a rybízu na talířku s vedle položeným čerstvým rybízem.
www.crumbblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.