Přebytek rybízu můžete využít třeba i na přípravu tohoto luxusního sirupu, který obsahuje spoustu vitamínu C a železa, což je dobré pro zdravou krvetvorbu. Tak pojďme na to!
Ingredience
- 2 kg červeného rybízu
- 600 g cukru
Postup
- Rybíz opláchněte, osušte a odstraňte stonky.
- Přidejte do hrnce s cukrem s cca 0,6 litry vody.
- Přiveďte k varu.
- Rybíz rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo velkou vidličkou.
- Snižte teplotu na střední a vařte asi 10 minut.
- Směs přelijte přes sítko vyložené tenkou tkaninou.
- Jakmile rybíz vychladne, vyždímejte utěrku, abyste vytáhli zbývající šťávu.
- Sirup přelijte do láhve nebo sklenice a skladujte na chladném a tmavém místě.