Sirup z červeného rybízu

Sirup z červeného rybízu
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Přebytek rybízu můžete využít třeba i na přípravu tohoto luxusního sirupu, který obsahuje spoustu vitamínu C a železa, což je dobré pro zdravou krvetvorbu. Tak pojďme na to!

Ingredience

  • 2 kg červeného rybízu
  • 600 g cukru

Postup

  1. Rybíz opláchněte, osušte a odstraňte stonky.
  2. Přidejte do hrnce s cukrem s cca 0,6 litry vody.
  3. Přiveďte k varu.
  4. Rybíz rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo velkou vidličkou.
  5. Snižte teplotu na střední a vařte asi 10 minut.
  6. Směs přelijte přes sítko vyložené tenkou tkaninou.
  7. Jakmile rybíz vychladne, vyždímejte utěrku, abyste vytáhli zbývající šťávu.
  8. Sirup přelijte do láhve nebo sklenice a skladujte na chladném a tmavém místě.
Rybízový sirup ve skleněných lahvích.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.