Osvěžující likér z červeného rybízu je naprosto luxusní! Rybíz likéru dodává šťavnatou, letní chuť a skvěle chutná samotný, jen s ledem.
Ingredience na 900 ml
- 700 g červeného rybízu
- 750 ml vodky
- 200 g cukru
Postup
- Odvažte 700 g červeného rybízu, omyjte ho a přendejte do velké zavařovací sklenice.
- Ve sklenici rozmačkejte červený rybíz, aby pustil šťávu, a poté přidejte cukr.
- Zalijte vodkou a protřepejte.
- Nechte na chladném tmavém místě po dobu 3 měsíců, každých pár dní protřepejte.
- O 3 měsíce později směs propasírujte do čisté nádoby a červený rybíz vyhoďte.
- Pomocí nálevky nalijte likér do sterilizované skleněné láhve.
- Uzavřete, označte a uložte na chladném tmavém místě.