Trhané maso je velmi oblíbeným způsobem přípravy. Vyzkoušejte ho nejen v hamburgerech, ale rovněž na pivu!
Ingredience:
- 1500 g vepřového masa
- 400 ml světlého, nejlépe kvasnicového piva
- 1 cibule
- 2 PL hnědého cukru
- 1 PL sušeného mletého česneku
- 1 PL sladké papriky
- 1 PL mletého černého pepře
- 1 PL sušeného oregana
- sůl
Postup:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty následně vložte na dno hrnce pro pomalé vaření.
- V misce smíchejte hnědý cukr, česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a oregano.
- Vepřové maso omyjte a ze všech stran ho směsí koření důkladně posypejte.
- Maso vložte rovněž do hrnce a vše zalijte pivem.
- Pivo nelijte přímo na maso, jinak z něj zbytečně odstraníte koření.
- Hrnec zavřete a vařte 6-7 hodin. Přesná doba vaření záleží na konkrétním hrnci, druhu i velikosti masa.
- Když je maso dokonale měkké, pomocí vidličky ho natrhejte na charakteristické kousky.
Trhané vepřové maso na pivu podávejte například s čerstvým pečivem, rozmanitými dipy a zeleninovým salátem.
Kromě trhaného vepřového lze v pomalém hrnci připravovat i řadu dalších pokrmů. Inspirujte se našimi chutnými recepty z hrnce na pomalé vaření!