Trhané vepřové maso na pivu

Trhané vepřové maso na pivu
Příprava: 15 minut Vaření: 420 minut Počet porcí: 7

Trhané maso je velmi oblíbeným způsobem přípravy. Vyzkoušejte ho nejen v hamburgerech, ale rovněž na pivu! 

Ingredience:

  • 1500 g vepřového masa
  • 400 ml světlého, nejlépe kvasnicového piva
  • 1 cibule
  • 2 PL hnědého cukru
  • 1 PL sušeného mletého česneku
  • 1 PL sladké papriky
  • 1 PL mletého černého pepře
  • 1 PL sušeného oregana
  • sůl

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty následně vložte na dno hrnce pro pomalé vaření.
  2. V misce smíchejte hnědý cukr, česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a oregano.
  3. Vepřové maso omyjte a ze všech stran ho směsí koření důkladně posypejte.
  4. Maso vložte rovněž do hrnce a vše zalijte pivem.
  5. Pivo nelijte přímo na maso, jinak z něj zbytečně odstraníte koření.
  6. Hrnec zavřete a vařte 6-7 hodin. Přesná doba vaření záleží na konkrétním hrnci, druhu i velikosti masa.
  7. Když je maso dokonale měkké, pomocí vidličky ho natrhejte na charakteristické kousky.

Trhané vepřové maso na pivu podávejte například s čerstvým pečivem, rozmanitými dipy a zeleninovým salátem.

Miska s trhaným veprovým masem připravovaným v pomalém hrnci na pivu
zdroj: craftbeering.com

Kromě trhaného vepřového lze v pomalém hrnci připravovat i řadu dalších pokrmů. Inspirujte se našimi chutnými recepty z hrnce na pomalé vaření!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.