Kombinace hovězího masa, piva, hub a červené cibule dodává tomuto pokrmu nejen skvělou chuť, ale i zajímavé aroma. Vyzkoušejte a uvidíte, že budete příjemně překvapeni!
Ingredience:
- 1000 g hovězího masa
- 375 ml světlého piva
- 375 ml hovězího vývaru
- 3 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g lesních hub nebo žampionů
- 50 g hladké mouky
- 10 g másla
- 2 PL rajčatového protlaku
- bobkový list
- 1 pyramidový sáček polévkového koření
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpusťte máslo a zlehka na něm orestujte na kousky nakrájené hovězí maso.
- Přidejte do pánve na větší kusy nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na plátky či čtvrtky nakrájené houby.
- Za stálého míchání povařte přibližně 3 minuty.
- Přidejte mouku a povařte ještě minutu.
- Následně do pánve přilijte pivo, hovězí vývar, přidejte rajčatový protlak a veškeré koření.
- Přiklopte a vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, než bude maso zcela měkké.
Hovězí maso na pivu servírujte s dušenou zeleninou a přílohami z brambor.