Luxusní marinované kuřecí paličky s balzamikem jsou snadným jídlem, které je ideální pro každý den v týdnu. Dopřejte si ho kdykoli i vy!
Ingredience
- cca 1200 g kuřecích paliček
- 2/3 šálku balzamikového octa
- 3 lžíce avokádového oleje (nebo jiného neutrálního oleje, jako je olivový olej)
- 5 stroužků česneku, lisovaného
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky pepře
Postup
- Smíchejte balzamikový ocet, olej, česnek, sůl, pepř a oregano do sáčku na zip nebo do mísy a dobře promíchejte.
- Do marinády vložte tepelně neupravené kuřecí paličky.
- Uzavřete sáček na zip a opatrně s ním protřepejte, dokud marináda nepokryje paličky rovnoměrně.
- Pokud používáte misku, můžete kuře vmíchat do marinády pomocí kleští.
- Marinované kuřecí paličky vložte do lednice, aby se uležely.
- Každých pár hodin promíchejte kuře v marinádě.
- Pokud je to možné, nechte paličky v marinádě 24 hodin.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Plech vyložte pečicím papírem a dejte rošt do horní části trouby.
- Vyjměte každou marinovanou kuřecí paličku ze sáčku a položte je v jedné vrstvě na rošt a ujistěte se, že se paličky navzájem nedotýkají.
- Vložte kuře do trouby na 40-45 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74°C.
- Podávejte horké a skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny v lednici.