Ovesné lívance s jablky

Ovesné lívance s jablky
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušejte tyto nadýchané lívanečky s jablky, které si hravě připravíte v mixéru. Navíc jsou zdravé a lahodné!

Ingredience

  • 1 šálek jablečné omáčky
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ čajové lžičky mleté ​​skořice
  • ¼ lžičky soli
  • 1 šálek strouhaných červených jablek

Postup       

  1. Vložte všechny ingredience kromě strouhaného jablka do mixéru.
  2. Mixujte, dokud nebude těsto zcela hladké, podle potřeby přestaňte mixovat a seškrábejte strany.
  3. Vmíchejte nastrouhané jablko, ale již nemixujte.
  4. Zahřejte nepřilnavou pánev na středně nízkém plameni.
  5. Pánev lehce vymažte kokosovým olejem, máslem nebo sprejem na vaření.
  6. Jakmile je povrch pánve dostatečně horký, nalijte na pánev asi ⅓ šálku těsta.
  7. Toto těsto je husté, ale vaše lívance se nebudou správně smažit, pokud budou silnější než 1,3 cm, takže je možná budete muset rozprostřít špachtlí.
  8. Lívanec nechte smažit asi 3 minuty, dokud se neobjeví bublinky a okraje nebudou spíše matnější než lesklé.
  9. Jakmile je spodní strana lehce zlatavá, otočte lívanec špachtlí a smažte dalších asi 90 sekund, dokud nebude lívanec z obou stran dozlatova.
  10. V tomto okamžiku možná budete muset upravit teplotu sporáku nahoru nebo dolů, abyste předešli spálení vnějších částí, než bude vnitřek hotový.
  11. Opakujte se zbývajícími lívanci.
  12. Lívance podávejte okamžitě nebo je udržujte v teple v troubě na 95°C.
Jablečné lívanečky z ovesných vloček servírované na sobě na talířku s vidličkou, zalité sirupem.
www.cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.