Čokoládové minidezerty

Čokoládové minidezerty

Pokud se řadíte ke skutečným čokoholikům, pak vás tenhle recept rozhodně dostane. Tyto muffiny jsou přímo nadupané touto oblíbenou surovinou a chutnají naprosto božsky. Jeden kousek vám stačit nebude, raději to bude chtít dvojitou dávku, aby se dostalo i na ostatní.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 41 g holandského kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 315 g mléčných čokoládových lupínků
  • 2 vejce velikosti L
  • 185 g plnotučné zakysané smetany
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 120 ml plnotučného mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 200 stupňů a nachystáme si formu a muffiny, přičemž do každého otvoru vložíme papírový košíček. Pokud nemáme košíčky, nastříkáme formu kuchyňským sprejem.
  • Do velké mísy dáme mouku, cukr, kakao, jedlou sodu, sůl, čokoládové lupínky a pečlivě promícháme. Zatím odložíme stranou.
  • Připravíme si jinou misku, rozklepneme do ní vejce, přidáme olej, zakysanou smetanu, mléko, vanilkový extrakt a šleháme tak dlouho, dokud se vše nespojí.
  • Tekutou směs vlijeme do suchých surovin a pomocí gumové špachtle nebo dřevěné vařečky promísíme, dokud se všechny suroviny nespojí.
  • Hotové těsto naplníme pomocí lžíce a gumové stěrky do jednotlivých otvorů formy a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme 5 minut při teplotě 200 stupňů, poté teplotu snížíme na 170°C a necháme péct dalších cca 15 minut. Špejlí poté zkusíme, jestli jsu muffiny uprostřed upečené.
  • Když jsou hotové, vyjmeme je z trouby a dáme na 10 minut odpočinout i s formou. Potom je teprve vyjmeme a necháme vychladnout.
  • Při pokojové teplotě vydrží po době maximálně 4 – 5 dnů, v chladničce cca 1 týden.
Luxusní dvojité čokoládové muffiny.
Zdroj: https://sallysbakingaddiction.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.