Tento recept si určitě oblíbíte, protože muffiny jsou v tomto případě dokonalé vlhké, mají hustou strukturu. Ovšem nejsou zbytečně přeslazené a úžasně voní.
Ingredience:
- 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2/3 hrnku krystalového cukru
- 2/3 hrnku tvarohu (polotučný nebo plnotučný)
- 2/3 hrnku polotučného mléka (může být i plnotučné)
- 1 vejce
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme na 200 stupňů. Pekáč/formu na muffiny nastříkáme kuchyňským sprejem.
- V malé míse smícháme polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, skořici a sůl.
- Do jiné mísy dáme rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, krystalový cukr, tvaroh, mléko i vejce a důkladně rozšleháme.
- Pomalu budeme za stálého míchání přidávat sypkou směs a mícháme, dokud není vše hezky propojené. Těsto bude mít hutnější konzistenci.
- Rovnoměrně naplníme jednotlivé otvory formy na muffiny a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme zhruba 15 až 17 minut, až bude povrch zlatavý.
- Upečené vyjmeme z trouby a na 10 minut odložíme stranou. Teprve potom vyndáme z formy.