Jablečný dezert

Jablečný dezert

Tyto muffiny jsou jedinečné tím, že vydrží krásně vláčné až 5 dnů. Toho docílíme správným mícháním těsta. Ostatně této konzistence lze dosáhnout i u jiných sladkých dobrot. Vyzkoušejte třeba recepty na buchty z podmáslí.

Ingredience:

  • 2 hrnky červených jablek na kostičky

Mokré přísady:

  • 1/2 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 2/3 hrnku polotučného mléka
  • 1 vejce velikosti L
  • 1 lžička bílého octa

Suché přísady:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořicového prášku
  • Špetka soli

Poleva:

  • 2 polévkové lžíce hrubého cukru

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, případně do každého otvoru vložíme papírový košíček.
  • Do misky dáme máslo, hnědý cukr a pomocí ručního mixéru našleháme do pěny. Přilijeme mléko, vejce i ocet a znovu důkladně rozšleháme.
  • Mouku rozprášíme po povrchu našlehané směsi, přisypeme jedlou sodu, skořici, sůl a jen několikrát promícháme, aby se mouka začlenila do směsi. Nakonec vmícháme jablka. V těstě mohou zůstat i trochu hrudky.
  • Hotové těsto rozdělíme do plechu na muffiny pomocí lžíce nebo můžeme použít dávkovač/porcovač na kopečkovou zmrzlinu.
  • Každý otvor zaplníme až po okraj, posypeme cukrem, aby se utvořila křupavá krusta, a vložíme do předehřáté trouby.
  • Po 5 minutách stáhneme teplotu na 180 stupňů a pečeme 18 – 20 minut. Pomocí špejle poté zkontrolujeme, jestli jsou muffiny ve střední části propečený.
  • Upečené vyjmeme z trouby a necháme 15 minut odpočinout. Pak přendáme dezerty na kuchyňskou mřížku, kde je necháme vychladnout.

Tip: Pokud vše nesníme nebo si chceme něco málo dělat do zásoby, není problém muffiny i zmrazit. Nejlépe v nádobě vhodné do mrazáku.

Vynikající jablečné muffiny z čerstvých jablek.
Zdroj: https://www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.