Lívanečky z kefíru a špaldové mouky

Lívanečky z kefíru a špaldové mouky
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Tyto zdravé lívance z kefíru a špaldové mouky jsou chutné a nadýchané jako obláčky. V kombinaci s čerstvým ovocem či zakysanou smetanou a džemem vytvářejí v ústech naprosto božskou chuť.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1,75 šálku špaldové mouky
  • 2 šálky neslazeného kefíru, pokojové teploty
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilky
  • kokosový olej na smažení
  • čerstvé bobulovité ovoce

Postup                                       

  1. Ve velké míse vyšlehejte vejce.
  2. Do odměrky přidejte kefír, prášek do pečiva a vanilku a šlehejte do pěny.
  3. Přidejte do vyšlehaných vajec.
  4. Postupně přidávejte mouku, promíchejte a spojte a nechte asi 10 minut odstát.
  5. Litinovou pánev předehřejte na středně vysokou teplotu.
  6. Na smažení použijte trochu kokosového oleje.
  7. Smažte každý lívaneček z každé strany asi 1–2 minuty dozlatova.
  8. Podávejte s čerstvým ovocem.
Špaldové lívanečky z kefíru ozdobené ovocem, servírované na talířku.
www.flavorfulhome.com

Ať už čerstvé nebo mražené, borůvky jsou jednou z nejlepších surovin na pečení. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na borůvkovou buchtu. Inspirujte se a zkuste nějaký.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.