Lívanečky z ovesných vloček a kefíru

Lívanečky z ovesných vloček a kefíru
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Ovesné lívance s kefírem jsou vydatné a neuvěřitelně chutné. Navíc jsou strašně jednoduché na přípravu, takže je zvládne opravdu každý.

Ingredience

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 šálky kefíru (ochuceného nebo bez příchutě)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžíce medu
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 lžíce chia semínek
  • 2 vejce
  • ¼ šálku avokádového oleje
  • suroviny k servírování dle vašeho výběru

Postup       

  1. V misce smíchejte ovesné vločky a kefír a dejte stranou.
  2. V míse nebo odměrce rozšlehejte vejce, olej a med.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. Přidejte vaječnou směs k moučné směsi a dobře promíchejte.
  5. Přidejte směs ovesných vloček a kefíru a dobře promíchejte.
  6. Přidejte chia semínka a promíchejte.
  7. Pánev rozehřejte na středním ohni.
  8. Jakmile je horká, přidejte asi 2 lžičky másla.
  9. Do pánve nalijte asi ⅓ šálku těsta (na lívaneček).
  10. Smažte (3–5 minut), dokud nebude horní část lívance bublinková.
  11. Otočte a osmažte druhou stranu.
  12. Hotové lívance vyjměte z pánve.
  13. Umístěte na žáruvzdorný servírovací plech a vložte do teplé trouby, dokud všechny nebudete mít hotové všechny lívanečky.
  14. Podávejte s ovocem či polevami dle výběru.
  15. Nechte si chutnat!
Ovesné lívance z kefíru naskládané na sobě a ozdobené čerstvými malinami.
www.homemadeandyummy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.