Špaldové lívanečky s vanilkovým luskem

Špaldové lívanečky s vanilkovým luskem

Pokud máte chuť na sladkou snídani, nemusí být vždy nezdravá. Připravte si tyto lívance z řeckého jogurtu, špaldy, vanilky a jahod, po kterých se utlučete.

Ingredience

  • 1 šálek špaldy
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 3/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku vanilkového řeckého jogurtu
  • 1 lžička pasty z vanilkových lusků

Postup                                       

  1. Smíchejte suché přísady (prvních 5 přísad) a dejte stranou.
  2. Vlhké přísady (poslední 4 přísady) smíchejte dohromady, dokud se dobře nespojí.
  3. Nalijte suché přísady do mokrých přísad a promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  4. Zahřejte grilovací pánev na 175 stupňů Celsia.
  5. Na pánev nastříkejte nepřilnavý sprej na vaření.
  6. Nalijte asi 1/3 šálku těsta na grilovací pánev a opakujte.
  7. Rozmístěte lívance tak, aby se sebe navzájem nedotýkaly.
  8. Smažte asi 2 minuty a otočte.
  9. Smažte další minutu a dejte na talíř.
  10. Podávejte s čerstvým ovocem a 100% čistým javorovým sirupem.

Podzim je tady! Vychutnejte si tyto luxusní lívance z jogurtu, skořice, muškátového oříšku a jablek, které skvěle fungují jako vydatná snídaně.

Ingredience

  • 1 vejce
  • ½ šálku řeckého vanilkového jogurtu
  • ½ šálku mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 a ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • ¼ šálku kokosového cukru
  • 3 lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšku
  • ⅛ lžičky soli
  • 1 šálek strouhaného jablka

Postup                                       

  1. V míse smíchejte vejce, jogurt, mléko a vanilku.
  2. Přidejte suché přísady a promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  3. Přidejte strouhané jablko a opět promíchejte.
  4. Zahřejte nepřilnavou pánev na středně nízkou teplotu.
  5. Nastříkejte na ni sprej na vaření.
  6. Na každý lívanec budete potřebovat asi čtvrt šálku těsta.  
  7. Nechte smažit 2-3 minuty nebo dokud se uprostřed lívance nezačnou objevovat bubliny.
  8. Otočte a nechte smažit z druhé strany.
  9. Podávejte s oblíbeným sirupem, vlašskými ořechy a plátky jablka.
Lívance ze špaldy a jogurtu naskládané na sobě a přelité sirupem.
www.runninginaskirt.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.