Kuřecí salát s fenyklem a pomeranči

Kuřecí salát s fenyklem a pomeranči

Rychlé a živé jídlo, které se zařadí do vašeho jídelníčku a vy ho s oblibou budete připravovat pořád dokola. Podávejte s celozrnným chlebem, tortillou nebo rýží.

Ingredience

  • 1 plod fenyklu, rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
  • 3 pomeranče, oloupané a nasekané
  • 1 malá červená cibule, nakrájená
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého kopru nebo 1 lžička sušeného
  • 500 g vykostěných kuřecích prsou nebo stehen
  • 1 lžička soli
  • ½ čajové lžičky pepře

Postup                                       

  1. Připravte si gril a postavte mřížku 10 cm od zdroje tepla.
  2. Fenykl, pomeranče, cibuli, 2 lžíce olivového oleje, kopr a polovinu soli a pepře smíchejte ve střední míse.
  3. Nechte marinovat, jednou nebo dvakrát promíchejte, zatímco grilujete kuře.
  4. Kuře potřete zbylou 1 lžící oleje a posypte zbývající ½ lžičkou soli a ¼ lžičkou pepře.
  5. Když je gril horký, položte kousky kuřete přímo na rošt a grilujte, dokud kuře neznědne, 3 – 5 minut z každé strany v případě prsou, o pět minut více v případě stehen.
  6. Ochutnejte salát a dokořeňte.
  7. Nakrájejte kousky kuřete a podávejte je na velké lžíci salátu nebo prostě vše jen promíchejte.
Salát s fenyklem a kuřecím masem servírovaný ve skleněné míse s vedle položeným nožem.
www.markbittman.com

Inspirujte se také našimi recepty na saláty z červené řepy, které jsou lahodné a svěží.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.