Jednoduchý a chutný pokrm, který je připraven z jehněčích ledvinek a indického koření, vás nadchne! Vyzkoušejte ho a uvidíte sami.
Ingredience
- 10 až 12 jehněčích ledvinek (odstraťe vnější vrstvu a nakrájejte na malé kousky)
- sůl podle chuti
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
- 1 šálek vody
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1/2 lžičky garam masala
- 1 lžička červeného chilli prášku
- 2 zelené chilli papričky
Postup
- Dejte ledviny, sůl, kurkumu, zázvorovou česnekovou pastu a vodu do hrnce.
- Vařte, dokud voda nevyschne a ledviny nejsou hotové.
- Přidejte olej a smažte na vysoké teplotě po dobu 2 až 3 minut, abyste odstranili syrový zápach z oleje.
- Dále přidejte koriandr, garam masalu, červené chilli a zelené chilli.
- Znovu smažte 2 až 3 minuty, dokud ledvinky nebudou dobře obalené kořením.
- Podávejte horké.
Máme pro vás i další luxusní vnitřnosti! Recepty na játra jsou jedněmi z nejpopulárnějších v české kuchyni. Připravte si chutná a zdravá jídla, která můžete vařit, smažit i zapékat. Dopřejte si skvělou chuť a spoustu živin v jednom!