Restované vepřové ledvinky s rajčaty a paprikou

Restované vepřové ledvinky s rajčaty a paprikou

Naprosto perfektní pokrm z vepřových ledvinek restovaných se zeleninou, sherry a tamari, podávané s rýží nebo květákovou rýží a čerstvými hráškovými klíčky vás nadchne. Připravte ho i svým hostům!

Ingredience

Na přípravu ledvinek:

  • 500 g vepřových ledvinek
  • sůl
  • jablečný ocet

Na restovanou směs:

  • 1 lžíce sádla
  • 5 cm kus zázvoru, nasekaný
  • 1 lžíce tamari
  • 2 lžíce sherry
  • 500 g rajčat, nakrájených na měsíčky
  • 1 cibule, nakrájená na 2 cm kousky (volitelně)
  • 1 paprika, nakrájená na 2 cm kousky
  • 1,5 lžicky kořenového škrobu arrowroot nebo kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • malá hrst hráškových výhonků

Postup

  1. Ořízněte přebytečnou pojivovou tkáň z laloků ledvinek.
  2. Ledvinky dobře osolte a vložte do skleněné nádoby nebo misky, kam se dobře vejdou.
  3. Přidejte jablečný ocet na zakrytí a nechte 7-24 hodin namáčet (čím těsněji se vejdou do misky, tím méně octa budete potřebovat na jejich zakrytí).
  4. Po 7-24 hodinách ledvinky vyjměte a osušte.
  5. Držte ledvinu na každé straně lalokem nahoru a podélně rozřízněte.
  6. Poté rozřízněte napůl, opět podélně středem jakékoli pojivové tkáně.
  7. Dejte ledvinky jednou ze dvou plochých stran směrem dolů a odřízněte proužek pojivové tkáně z každé čtvrtiny vašeho laloku.
  8. Nakrájejte dlouhé čtvrtky ledvin (nyní bez pojivové tkáně) na 2 cm kousky a dejte stranou.
  9. Do pánve na středně vysokém plameni přidejte sádlo.
  10. Když se rozpustí a třpytí, přidejte 2/3 zázvoru.
  11. Nechte vařit 30 sekund, dokud nezavoní.
  12. Zvyšte teplotu na maximum a přidejte ledvinky.
  13. Jemně pánví zatřeste, aby se ledvinky rovnoměrně rozprostřely, a poté je 2-3 minuty nechte, aby lehce zhnědly.
  14. Promíchejte a vařte další 1-2 minuty.
  15. Snižte teplotu na středně vysokou a přidejte tamari, sherry, rajčata, cibuli, papriku a zbývající zázvor.
  16. Zakryjte pánev a nechte zeleninu vařit asi 5 minut.
  17. Mezitím smíchejte škrob s 1/4 šálku vody a dejte stranou.
  18. Odstraňte poklici z pánve a přidejte směs škrobu a vody, míchejte 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  19. Ihned podávejte s dušenou rýží, květákovou rýží nebo salátem.
  20. Ozdobte sezamovým olejem a hráškovými výhonky.
Vepřové vnitřnosti se zeleninou, sherry a tamari, podávané s rýží na talíři, s hráškovými výhonky.
www.offallygoodcooking.com

Chcete vyzkoušet i další čínské pokrmy? Pak vyzkoušejte i některý z našich receptů na Kung Pao, po kterých se vám budou sbíhat sliny. Posvítíme si nejen na kuřecí, ale i na vepřovou a vegetariánskou variantu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.