Toto vynikající lehké jídlo je jednoduché a navíc levné. Jehněčí ledvinky restované na bílém víně, másle, česneku a cibuli vytváří bohatý a delikátní pokrm, který vás přesvědčí o tom, že i vnitřnosti mohou být lahůdkou.
Ingredience
- 200 g jehněčích ledvinek
- 80 ml bílého vína
- 30 g másla
- 2 velké cibule, nakrájené nadrobno
- 1/2 lžičky čerstvé nasekané petrželky
- toast, k podávání
Postup
- Odstraňte z ledvinek všechny membrány a rozkrojte je podélně napůl.
- Malým ostrým nožem odstraňte tvrdé jádro a vyhoďte.
- Vložte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut louhovat.
- Sceďte, vraťte do mísy a zalijte bílým vínem.
- Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a cibuli na mírném ohni a s pokličkou cibuli opékejte 10 minut, dokud nezměkne, ale nezhnědne.
- Ledvinky vyjměte z marinády, tekutinu si ponechte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
- Ledvinky přidejte k cibuli s troškou marinády.
- 20 minut zlehka vařte a občas do hrnce přidejte trochu marinády.
- Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s lehce opečeným toustovým chlebem.