Jehněčí ledvinky s bílým vínem a cibulí

Jehněčí ledvinky s bílým vínem a cibulí

Toto vynikající lehké jídlo je jednoduché a navíc levné. Jehněčí ledvinky restované na bílém víně, másle, česneku a cibuli vytváří bohatý a delikátní pokrm, který vás přesvědčí o tom, že i vnitřnosti mohou být lahůdkou.

Ingredience

  • 200 g jehněčích ledvinek
  • 80 ml bílého vína
  • 30 g másla
  • 2 velké cibule, nakrájené nadrobno
  • 1/2 lžičky čerstvé nasekané petrželky
  • toast, k podávání

Postup

  1. Odstraňte z ledvinek všechny membrány a rozkrojte je podélně napůl.
  2. Malým ostrým nožem odstraňte tvrdé jádro a vyhoďte.
  3. Vložte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut louhovat.
  4. Sceďte, vraťte do mísy a zalijte bílým vínem.
  5. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
  6. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a cibuli na mírném ohni a s pokličkou cibuli opékejte 10 minut, dokud nezměkne, ale nezhnědne.
  7. Ledvinky vyjměte z marinády, tekutinu si ponechte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
  8. Ledvinky přidejte k cibuli s troškou marinády.
  9. 20 minut zlehka vařte a občas do hrnce přidejte trochu marinády.
  10. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s lehce opečeným toustovým chlebem.
Jehněčí vnitřnosti servírované na plátku chleba na talíři s vidličkou.
www.realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.