Studené vepřové ledvinky na čínský způsob jsou naprosto luxusní! Základem je sehnat co nejčerstvější vnitřnosti, dobře je umýt a nepřevařit je. Poté vše namarinovat v perfektní omáčce a hurá, můžete podávat!
Ingredience
- 3 lžíce rýžového vinného octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička pikantní chilli pasty
- 1 lžička mletého sečuánského pepře
- 2 řapíkaté celery, nakrájené na tenké plátky, diagonálně
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
- 1/4 cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 6 lžic sójové omáčky
- 3 vepřové ledvinky, omyté, zbavené jádra a nakrájené na tenké plátky
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, cukr, sezamový olej, pikantní chilli pastu, sečuánský pepř, plátky řapíkatého celeru, lisovaný česnek, jarní cibulku, červenou papriku a zázvor v nádobě.
- Odstraňte bílou vnitřní vrstvu ledvinek a ledvinky nakrájejte na tenké plátky.
- Oplachujte pod studenou tekoucí vodou tak dlouho, dokud nebude voda čistá.
- Plátky ledvin rychle blanšírujte v lehce osolené vroucí vodě, dokud nejsou uvařené (měli byste je neustále kontrolovat!)
- Sceďte a znovu omyjte pod studenou vodou, dokud nebude voda čistá.
- Vhoďte do omáčky.
- Přikryjte a nechte v lednici marinovat alespoň 1 hodinu.
- Podávejte studené.