Čínské marinované vepřové ledvinky

Čínské marinované vepřové ledvinky

Studené vepřové ledvinky na čínský způsob jsou naprosto luxusní! Základem je sehnat co nejčerstvější vnitřnosti, dobře je umýt a nepřevařit je. Poté vše namarinovat v perfektní omáčce a hurá, můžete podávat!

Ingredience

  • 3 lžíce rýžového vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička pikantní chilli pasty
  • 1 lžička mletého sečuánského pepře
  • 2 řapíkaté celery, nakrájené na tenké plátky, diagonálně
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
  • 1/4 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 3 vepřové ledvinky, omyté, zbavené jádra a nakrájené na tenké plátky

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, cukr, sezamový olej, pikantní chilli pastu, sečuánský pepř, plátky řapíkatého celeru, lisovaný česnek, jarní cibulku, červenou papriku a zázvor v nádobě.
  2. Odstraňte bílou vnitřní vrstvu ledvinek a ledvinky nakrájejte na tenké plátky.
  3. Oplachujte pod studenou tekoucí vodou tak dlouho, dokud nebude voda čistá.
  4. Plátky ledvin rychle blanšírujte v lehce osolené vroucí vodě, dokud nejsou uvařené (měli byste je neustále kontrolovat!)
  5. Sceďte a znovu omyjte pod studenou vodou, dokud nebude voda čistá.
  6. Vhoďte do omáčky.
  7. Přikryjte a nechte v lednici marinovat alespoň 1 hodinu.
  8. Podávejte studené.
Vepřové vnitřnosti na čínský způsob, servírované zastudena na talíři.
www.dearjuneberry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.