Smetanové jehněčí ledvinky s hořčicí a bílým vínem

Smetanové jehněčí ledvinky s hořčicí a bílým vínem

Výborná krémová omáčka ze smetany, dijonské hořčice a žampionů se s jehněčími ledvinkami krásně doplňuje. Servírujte například s bramborovou kaší, rýží nebo zeleninou.

Ingredience

  • 12 jehněčích ledvinek
  • 80 g másla
  • 4 šalotky, nakrájené
  • 1 pórek, nakrájený
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 4 plátky neuzené slaniny, nakrájené na malé kousky
  • 125 g žampionů, nakrájených
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 200 ml silné smetany
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hrst čerstvé petrželky, nasekané

Postup

  1. Očistěte a připravte si ledvinky.
  2. Do hluboké pánve dejte 30 g másla a ledvinky opékejte na prudkém ohni 1 minutu z každé strany, aby jen zhnědly.
  3. Sceďte a dejte stranou.
  4. Pánev osušte papírovou utěrkou, poté na středně vysoké teplotě opékejte šalotku a pórek na zbylém másle 3 minuty.
  5. Přidejte česnek, slaninu a houby a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut.
  6. Přidejte víno a za častého míchání vařte, dokud se nezredukuje na polovinu.
  7. Vmíchejte vývar, hořčici a smetanu.
  8. Poté přidejte zpět ledviny.
  9. Dobře promíchejte a po dvou minutách přidejte tymián a estragon.
  10. Osolte a opepřete dle chuti.
  11. Vše na závěr zamíchejte, ozdobte petrželkou a podávejte s vámi zvolenou přílohou.
Krémová omáčka ze smetany, dijonské hořčice a žampionů s jehněčími vnitřnostmi, posypaná petrželkou.
www.cookpad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.