Kombinace kajenského pepře, hořčice, worcestrové omáčky, restovaných žampionů a ledvinek je naprosto jedinečná. Tento recept si musí oblíbit i zapřísáhlí odpůrci vnitřností, protože je to prostě bomba!
Ingredience
- 230 g čerstvých žampionů, nakrájených na velké kousky (volitelně)
- 2 až 4 jelení ledvinky (můžete použít i jiné)
- ¼ šálku hladké mouky
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 a ½ lžičky hořčičného prášku, Coleman’s, pokud ji můžete získat
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 6 lžic másla
- worcestrová omáčka
- 3 polévkové lžíce kuřecího, zvěřinového nebo hovězího vývaru
Postup
- Sloupněte pavučinovou membránu, která obklopuje ledviny, jako smršťovací obal.
- Nyní je rozkrojte napůl, podélně.
- Uprostřed uvidíte spoustu bílé tkáně.
- Můžete ji odstranit, ale není to nezbytně nutné.
- Ledvinky však namočte do mléka na jeden den, budou tak mít jemnější chuť.
- Můžete je pak na další den dát do solného roztoku, ale není to nutné.
- Mám tendenci to odstranit odřezávacím nožem, ale není to nezbytně nutné.
- Každou polovinu nakrájejte na 3 nebo 4 kusy.
- Pokud použijete houby, orestujte je na rozpálené pánvi se 3 lžícemi másla, dokud na okrajích pěkně nezhnědnou.
- Vyjměte je a dejte na chvíli stranou.
- Mouku smíchejte s kajenským pepřem, hořčicí, solí a černým pepřem a poprašte jí ledvinky.
- Rozpalte pánev a přidejte další 3 lžíce másla.
- Ledviny osmahněte na másle.
- Možná je budete muset přitlačit špachtlí, protože se budou chtít vyklenout nahoru.
- Otočte a restujte další minutu nebo dvě.
- Vyjměte z pánve a nakrájejte na kousky dle libosti.
- Ledviny a žampiony vraťte do pánve a přidejte velkou kapku worcesteru a vývaru a pánví protřepejte, aby se vše spojilo.
- Nechte to minutu nebo dvě vařit.
- Ledvinky a žampiony vyjměte a položte na topinky, a omáčku několik minut povařte – nenecháme ji vyvařit úplně – poté vše zalijte a podávejte.